Uitslag BWK 8 en 9 januari in Eindhoven

Na 2 weken ziek geweest te zijn stond er voor Mark van Dinther op zaterdag 8 januari de eerste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen op het programma. En meteen met een zwaar nummer, de 200 meter wisselslag.

Mark ging goed van start en verbeterde op de eerste 50 meter vlinderslag zelfs zijn pr (met 0.02 seconde) tot 31.20. Ook de rug ging redelijk, met fellere slagen dan normaal gesproken. Helaas waren de krachten daarna grotendeels verspeeld en zeker op de borstcrawl kon hij dan ook niet meer aanzetten. Helemaal kapot tikte hij aan na 2.34.17, ongeveer drie tellen boven zijn beste tijd van twee maanden geleden. Gezien het feit dat hij ziek is geweest en dus ook niet goed heeft kunnen trainen een redelijke tijd. Mark eindigde als vijfde.

Zondag 9 januari kwamen twee zwemmers van Neptunus '58 in actie tijdens de tweede dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen.

Allereerst dook Roel vd Kleij het water in voor de 100 meter vlinderslag. Met 1.06.76 zwom hij weliswaar boven zijn persoonlijke record, maar hij was wel 2,5 seconde sneller dan een week geleden in Maastricht.

Mark van Dinther kwam in actie op de 100 vrij. De eerste helft van de race ging het goed met krachtige slagen (tweede tussentijd), maar daarna verslapte hij, waardoor hij boven zijn beste tijd bleef. De 59.20 was nog geen tel boven zijn pr, wat redelijk was gezien het feit dat hij ziek is geweest.

Uitslagen

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'